CAMERAWERK

Als cameraman breng ik het verhaal in beeld. Het mooie daarvan vind ik dat ik kies wat ik in beeld laat zien en dus ook wat ik bewust weg laat zodat je juist dingen aan de verbeelding over kan laten.

MONTAGE

a.k.a.

EDITING

Doordat ik het materiaal zelf monteer kan ik tijdens het filmen al vooruit denken en bepalen hoe ik het beeld zo aan kan editten om tot de juiste stijl te komen die door de opdrachtgever wordt gevraagd of het beste bij het verhaal past.

COMPOSITING

Door middel van compositing kan ik alles tot in detail vormgeven. Elementen die door budget, fysische onmogelijkheid of samenloop van omstandigheden niet opgenomen kunnen worden, kunnen aan shots worden toegevoegd of juist weggelaten. Ik ben niet gelimiteerd tot 1 bewerkingsprogramma, ik geloof niet dat er maar één tool is om tot een mooie videoproductie te komen. 

Elk programma heeft voor- en nadelen. Zoals plug-ins die wel in het één en niet in het andere zitten. Ook nauwkeurigheid van kleurnabewerking en de  kwaliteit van oplevering spelen een rol.  Ik werk graag met verschillende programma’s waaronder Davinci Resolve, Adobe Premiere Pro, Final Cut Pro X, Illustrator, Photoshop, After Effects en Blender.